Danny

 

 

Mag ik mij even voorstellen, het nieuwste bandlid der Buccaneers:  

Danny Heijltjes, geboren op 6-1-1975 en woon in Brunssum.

 

Drums:

Op mijn 12e werd mijn interesse gewekt voor slagwerk toen ik via een vriend bij de drumband van de Harmonie St.Marie op de Gracht in Kerkrade terecht kwam. Daar werd ik al gauw enthousiast over “het trommelen” en ben toen begonnen met kleine trom. Na een interne opleiding en als actief lid van de drumband, jeugd-harmonie en “grote harmonie” wilde ik gaan drummen, want die combinatie van een snare, bass drum, bekkens en voornamelijk de toms vond ik zo gaaf klinken, dat ik dacht: “dat wil ik ook kunnen !” Tijdens enkele jaren drumles via de Muziekschool heb ik ervaring opgedaan in allerlei muziekstijlen waarbij o.a. blaasmuziek, (bij de Crombacher Muzikanten) / Bigband van de muziekschool / “Alpen-Rock” met de Parksjtad Rebellen, en heb ik de muziekschool afgesloten met een openbaar graden-examen. Daarna werd het tijd voor wat steviger drumwerk, waarbij drummers als Phil Collins, Chester Thompson, Rick Latham, Dave Weckl e.a. mij inspireerden.

Tja…en na een persoonlijke ontmoeting met mr.Toto-Simon Phillips was ik helemaal verkocht. Ik ging me focussen op meer rock/ pop-muziek, waaronder ook Toto. Van de technische hoogstandjes van Simon Philips was ik helemaal ondersteboven. Drummers die mij momenteel inspireren zijn een Thomas Lang, Mike Mangini, Mike Portnoy, Tony Royster JR., Mark Schullman en zo zijn er nog wel een aantal.

Hierna werd het voor mij tijd om eens in wat Top 40 /rock-bandjes te gaan spelen, dit waren voor mij o.a. Simply live, Urban Fool (Anouk trib.band), One Night Stand en Top-100 formatie Streetlife.

 

 

Bloody Buccaneers:

Met Henk Schaakxs ben ik in 1999 begonnen in de Top-100 formatie Streetlife. Daarnaast zaten we nog samen in de band One Night Stand. In de zomer van 2011 ben ik door Henk gevraagd of ik interesse had om bij bloody Buccaneers te komen spelen omdat ze op zoek waren naar een nieuwe drummer. Hier is de Buccaneers-story voor mij dus begonnen.

Na enkele nummers eens mee gespeeld te hebben en de sfeer binnen de band te proeven is er al gauw een klik ontstaan, hetgeen ik als zeer prettig heb ervaren. Sindsdien zijn we hard aan het repeteren geslagen om mij de Earring songs eigen te maken. En ik moet zeggen…een hele klus, maar wel een leuke uitdaging!

 

  

Cesar Zuiderwijk:

Op mijn middelbare school kwam Cesar Zuiderwijk een drumclinic geven bij ons. Tijdens die voorstelling vroeg hij of er drummers in de zaal zaten….En tja, toen kon ik natuurlijk geen nee zeggen om met Cesar even een duetje te drummen.

Op het einde van de clinic werd ik met nog 2 andere drummers gevraagd of we mee wilden doen aan de “1000 Drummers op de Maas”. Dit was een groot project van Cesar in 1992 waar hij een record wilde vestigen in het Guinness Book of Records door met 1000 drummers op een gigantisch vlot op het water te spelen. Dit was toen mijn eerste ervaring met de Earring waarbij we samen “Radar Love” hebben gespeeld.

 

Op 27 oktober 2011 zijn we naar Cesar’s theater show “Trommelfruit” met voorafgaand een workshop geweest. Hier hebben we met de Buccaneers, Cesar persoonlijk weer ontmoet en hebben we veel gekletst en weer wat foto’s genomen.

Tijdens deze workshop heb ik toch weer iets van zijn technieken geleerd. Ik vind dat Cesar behoorlijk wat presteert achter zijn fruittrommel…uhh.. Trommelfruit!

 

 

Nou, dit was het zo’n beetje.

Wellicht dat wij elkaar ontmoeten tijdens een van onze gigs. Hopelijk tot Dan!

 

Grtz.Danny

 

 

Gear:

Drums

Set-up

 

Snare

Cymbals

Options

Hardware

Heads

Adams 8000 serie
10”, 12”, 14” toms

22” bass

14” Mapex “Black Panther”

Istanbul-Mehmet series

Octobans and Gongdrum

Adams

Evans